.docx
Kennisgeving einde uitzendovereenkomst op grond van uitzendbeding

 75,00 excl. btw

Kennisgeving einde uitzendovereenkomst op grond van uitzendbeding

Deze brief is bedoeld om (tijdig) de uitzendkracht schriftelijk op de hoogte te stellen van het beroep op het uitzendbeding.

Begrijpelijke taal
Eenvoudig in te vullen
Herbruikbaar
Rechtsgeldig
briefnone
Want a discount? Become a member by purchasing Claire Abonnement or Claire Abonnement VRF Jaarkaarthouder!

Omschrijving

In een uitzendovereenkomst kan een uitzendbeding zijn overeengekomen. Dit betekent kort gezegd dat de uitzendovereenkomst van rechtswege eindigt op het moment dat de inlener de opdracht eindigt. Als de ABU- of NBBU- van toepassing is op de uitzendovereenkomst, dan eindigt de uitzendovereenkomst daarnaast ook als de uitzendkracht om welke reden dan ook de uitzendarbeid niet langer wil of kan verrichten. Daaronder valt ook de situatie dat de uitzendkracht arbeidsongeschikt raakt wegens ziekte.

Als een uitzendonderneming een beroep doet op het uitzendbeding en als gevolg daarvan de uitzendovereenkomst eindigt, is het goed om dit schriftelijk aan de uitzendkracht mede te delen. Als de uitzendkracht reeds 26 weken of langer ter beschikking wordt gesteld door de uitzendonderneming, is in de ABU-/NBBU-CAO ook een verplichting opgenomen om ten minste 10 kalenderdagen vooraf kenbaar te maken aan de uitzendkracht dat de uitzendovereenkomst eindigt op grond van het uitzending (behalve in geval van arbeidsongeschiktheid). Deze brief is bedoeld om (tijdig) de uitzendkracht schriftelijk op de hoogte te stellen van het beroep op het uitzendbeding.

Unieke voordelen van dit model

  • Je bevestigt in begrijpelijke taal aan de uitzendkracht dat de uitzendovereenkomst als gevolg van het uitzendbeding eindigt en welke gevolgen dat heeft voor beide partijen.
  • Gebruiksvriendelijk en snel in te vullen.
  • Legal-proof.

Dit model bestaat uit: 1 document (2 pagina’s).

Aanrader:

Aanzegbrief (aanzegging einde uitzendovereenkomst)

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details