.docx
Checklist dossieropbouw disfunctionerende werknemer

 95,00 excl. btw

Checklist dossieropbouw disfunctionerende werknemer

In vijf stappen weet je wat je als werkgever moet doen om succesvol een dossier op te bouwen wanneer je een medewerker uiteindelijk moet ontslaan.

briefnone
Want a discount? Become a member by purchasing Claire Abonnement or Claire Abonnement VRF Jaarkaarthouder!

Omschrijving

Disfunctioneren is een van de ontslaggronden uit artikel 7:669 lid 3 Burgerlijk Wetboek. Disfunctioneren houdt in dat er sprake is van ongeschiktheid van de werknemer tot het verrichten van de bedongen arbeid, anders dan ten gevolge van ziekte of gebreken van de werknemer. Er zijn verschillende vormen van disfunctioneren in de zin van ongeschiktheid voor de overeengekomen functie die gelijktijdig of afzonderlijk aan de orde kunnen zijn.

Indien je als werkgever een arbeidsovereenkomst wil ontbinden wegens disfunctioneren, zal je dit moeten verzoeken bij de kantonrechter. Voor een geslaagd beroep bij de kantonrechter is het van belang dat je als werkgever een compleet dossier hebt opgebouwd waaruit blijkt dat jouw werknemer disfunctioneert.

In de praktijk blijkt dat deze ontbindingsverzoeken vaak lastig zijn en niet veel slagen. Met deze checklist worden handvatten aangereikt aan de werkgever om een volledig en sterk personeelsdossier op te bouwen. Zo kun je als werkgever bij een disfunctionerende werknemer meteen naar de rechter stappen met een kloppend dossier dat ook nog eens aan alle wettelijke vereisten voldoet.

Het model geeft antwoord op de vraag wanneer een arbeidsovereenkomst kan worden ontbonden op grond van disfunctioneren en wat de te volgen stappen zijn.

UNIEKE VOORDELEN VAN DIT MODEL

  • Overzichtelijk: in vijf stappen weet je wat je moet doen om succesvol een dossier op te bouwen wanneer je een medewerker uiteindelijk moet ontslaan.
  • Legal-proof.

Dit model bestaat uit: 1 document (3 pagina’s).

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details