.docx
Brief aan werknemer loonopschorting bij ziekte

 75,00 excl. btw

Brief aan werknemer loonopschorting bij ziekte

Brief heeft tot doel om medewerker ertoe te bewegen de verzuimregels die binnen het bedrijf gelden op te volgen met als sanctie loonopschorting.

Begrijpelijke taal
Eenvoudig in te vullen
Herbruikbaar
Rechtsgeldig
briefnone
Want a discount? Become a member by purchasing Claire Abonnement or Claire Abonnement VRF Jaarkaarthouder!

Omschrijving

Brief heeft tot doel om medewerker ertoe te bewegen de geldende verzuimregels binnen het bedrijf op te volgen op straffe van loonopschorting.

Unieke voordelen van dit model

  • Je informeert de werknemer in begrijpelijk taal dat je het loon opschort zolang de werknemer niet aan diens verplichtingen voldoet.
  • Gebruiksvriendelijk en snel in te vullen.
  • Legal-proof.

Meer informatie over dit model

Wanneer een werknemer arbeidsongeschikt is wegens ziekte, heeft hij twee jaar lang recht op doorbetaling van loon. Maar wat als de ziekte bijvoorbeeld niet kan worden vastgesteld door toedoen van je werknemer of de werknemer niet voldoet aan zijn controlevoorschriften? Dan is het handig om als werkgever een loonopschorting brief te versturen. Onder welke voorwaarden kan je als werkgever het loon opschorten en wat komt er inhoudelijk in een loonopschorting brief aan bod? Hieronder lees je alles wat je dient te weten over het versturen van een loonopschorting brief bij ziekte.

Onder welke voorwaarden kan je als werkgever loonopschorting bij ziekte inzetten?

Volgens artikel 7:629 lid 6 BW kan de werkgever het loon van een werknemer opschorten indien de werknemer zich niet houdt aan de schriftelijke, redelijke controlevoorschriften die zijn opgesteld over het geven van inlichtingen die nodig zijn om vast te stellen of de werknemer daadwerkelijk arbeidsongeschikt is. Oftewel wanneer een werknemer niet meewerkt aan de controlevoorschriften, waardoor niet kan worden bepaald of de werknemer daadwerkelijk arbeidsongeschikt is. Een voorbeeld hiervan is wanneer een werknemer weigert om naar de bedrijfsarts te gaan of weigert informatie te delen met de bedrijfsarts. Een loonopschorting is dan een optie. Het is aan te raden om de brief waarin je de werknemer informeert over de loonopschorting per aangetekende post naar de werknemer te versturen of per e-mail met een lees- en ontvangstbevestiging en dat in je dossier te bewaren.

Wat houdt loonopschorting in?

Wanneer er sprake is van loonopschorting stelt de werkgever de doorbetaling van loon uit tot het moment dat een arbo/bedrijfs-arts heeft bevestigd dat de werknemer arbeidsongeschikt is door ziekte of tot het moment dat de werknemer weer voldoet aan zijn controlevoorschriften. Wanneer de werknemer weer voldoet aan zijn controlevoorschriften dient het opgeschorte loon alsnog uitbetaald te worden. Een loonopschorting wordt dan ook vaak ingezet als motivatiemiddel om te zorgen dat de werknemer alsnog aan zijn verplichtingen voldoet. Dit is dan ook het verschil tussen loonopschorting en loonstopzetting. Bij loonstopzetting is er geen sprake van loonbetaling met terugwerkende kracht, de werknemer krijgt pas weer betaald vanaf het moment hij of zij weer voldoet aan de voorwaarden en is dus definitief een gedeelte van zijn of haar loon kwijt.

Wat staat er in een brief loonopschorting?

Er komen verschillende onderdelen in een brief loonopschorting aan bod.

  • De gegevens van de werkgever en de werknemer.
  • Duidelijke formulering op welke wijze de werknemer niet aan de controlevoorschriften voldoet.
  • Het verzoek om binnen een bepaalde termijn aan de controlevoorschriften te voldoen.
  • Vermelding van loonopschorting totdat de bedrijfsarts de ziekmelding kan beoordelen.
  • Vermelding van loonopschorting totdat de ziekte van de werknemer daadwerkelijk vastgesteld is.

Wat biedt Claire Contract Check jou?

Claire Contract Check biedt de mogelijkheid om een voorbeeldbrief van een loonopschorting bij ziekte te downloaden. De brief heeft tot doel om de werknemer ertoe te bewegen de verzuimregels die binnen het bedrijf gelden op te volgen met als sanctie loonopschorting. De brief is opgesteld in begrijpelijke taal, zodat de sancties voor de werknemer direct duidelijk zijn. Daarnaast is het template zeer gebruiksvriendelijk en dus ook snel in te vullen. De voorbeeldbrief bestaat uit twee pagina’s en is legal proof.

Claire Contract Check biedt templates aan voor verschillende disciplines; denk hierbij aan payrollers, recruitment, uitzenden, en detacheerders. Heb je nog vragen met betrekking tot het versturen van een loonopschorting brief bij ziekte? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar!

Dit model bestaat uit: 1 document (3 pagina’s).

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details