.docx
Zzp-overeenkomst – regulier – opdrachtgever en zzp’er

 350,00 excl. btw

Zzp-overeenkomst – regulier – opdrachtgever en zzp’er

Met de zzp-overeenkomst regulier tussen opdrachtgever en zzp’er leg je de juridische basis voor de uitvoering van een opdracht door een zelfstandige.

Begrijpelijke taal
Eenvoudig in te vullen
Herbruikbaar
Rechtsgeldig
briefnone
Want a discount? Become a member by purchasing Claire Abonnement or Claire Abonnement VRF Jaarkaarthouder!

Omschrijving

De discussie omtrent de Wet DBA en schijnzelfstandigheid is in volle gang. In de voortgangsbrief ‘Werken met en als zelfstandige(n)’ van 16 december 2022 is de Tweede Kamer door minister van Gennip (SZW) geïnformeerd over de plannen om de wet- en regelgeving omtrent zelfstandigen aan te scherpen. Deze wetgeving zou uiterlijk 1 januari 2025 in werking moeten gaan treden.

In de voornoemde voortgangsbrief is ook aangegeven dat het huidige handhavingsmoratorium onder de Wet DBA uiterlijk per 1 januari 2025 geheel wordt opgeheven. In aanloop naar deze opheffing wordt de handhaving op korte termijn versterkt en verbeterd.

Totdat de nieuwe wetgeving per 1 januari 2025 (of later bij vertraging) ingaat, kan en dient ook onder de huidige Wet DBA te worden gewerkt met een – door de Belastingdienst goedgekeurde – modelovereenkomst, zoals deze zzp-overeenkomst. Dit model geldt wanneer een zzp’er rechtstreeks door jouw onderneming wordt gecontracteerd die voor jouw onderneming op zelfstandige wijze werkzaamheden/diensten gaat verrichten.

Met deze zzp-overeenkomst leg je de juridische basis vast waarbij wordt voldaan aan de gestelde eisen van de huidige Wet DBA.

Het model bevat een verrekeningsbepaling waarin je als opdrachtgever afspreekt dat de risico’s van herkwalificatie van de zzp’er (als deze dus een werknemer blijkt te zijn/een arbeidsverhouding heeft) voor rekening van de (geherkwalificeerde) zzp’er komen. Hierin is ook opgenomen dat een eventuele loonvordering die de geherkwalificeerde zzp’er heeft op jou als opdrachtgever mag worden verrekend met het eerder aan de (geherkwalificeerde) zzp’er betaalde honorarium.

Unieke voordelen van dit model

  • Alles omvattende zzp-overeenkomst.
  • Overeenkomst voor zelfstandigen op basis van goedkeuring Belastingdienst 2021.
  • Gebruiksvriendelijk.
  • Legal-proof.

Dit model bestaat uit: 1 document (13 pagina’s) + bijlage.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details