.docx
Checklist verbetertraject

 95,00 excl. btw

Checklist verbetertraject

Wat houdt een verbetertraject in en wat zijn de te nemen stappen om de werknemer voldoende gelegenheid te geven zich te verbeteren.

Begrijpelijke taal
Eenvoudig in te vullen
Herbruikbaar
Rechtsgeldig
briefnone
Want a discount? Become a member by purchasing Claire Abonnement or Claire Abonnement VRF Jaarkaarthouder!

Omschrijving

Nadat je als werkgever de werknemer op de hoogte hebt gesteld van zijn/haar disfunctioneren, moet er volgens de wet een verbetertraject worden gestart om het functioneren van de werknemer te verbeteren. Bij een verbetertraject hoort een verbeterplan. In dit verbeterplan leg je een aantal zaken vast. Er moet duidelijk naar voren komen aan welke functie-eisen de werknemer niet voldoet, wat er van de werknemer verwacht wordt en welke stappen er genomen gaan worden om het functioneren te verbeteren binnen een gestelde periode.

Tevens moeten er concrete en controleerbare afspraken worden gemaakt. Dit is belangrijk om daadwerkelijke verbetering te kunnen bewerkstelligen én te kunnen constateren, maar ook voor een eventueel ontslagdossier als het functioneren niet is verbeterd na afloop van het traject. Het alleen aanbieden van een verbetertraject door de werkgever is onvoldoende.

Hoe lang de werknemer in de gelegenheid moet worden gesteld om zijn functioneren te verbeteren, hangt af van de omstandigheden van het geval, de duur van het dienstverband en of de verbeterpunten makkelijk te realiseren zijn. Met deze checklist wordt inzichtelijk welke stappen er genomen moeten worden om de werknemer voldoende in de gelegenheid te stellen zich te verbeteren.

UNIEKE VOORDELEN VAN DIT MODEL

  • Overzichtelijk: in vijf stappen komen tot een verbeterplan, zodat het functioneren van de werknemer wordt verbeterd.
  • Ondersteunt je dossieropbouw bij een mogelijk ontslag bij geen dan wel onvoldoende verbetering van het functioneren van de werknemer.
  • Legal-proof.

Dit model bestaat uit: 1 document (5 pagina’s).

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details