Webinar: Wtta en andere actualiteiten

 139,00 excl. btw

Webinar: Wtta en andere actualiteiten

Op dinsdag 1 oktober van 16.00 tot 17.00 uur verzorgt VRF advocaten een webinar over belangrijke ontwikkelingen in het arbeidsrecht; waaronder over de Wtta en de inzet van zzp’ers. Als je deelneemt aan het webinar ontvang je ook een digitale versie van het CLAIRE magazine. Meld je nu aan!

briefnone

Omschrijving

Omschrijving

VRF Advocaten organiseert een webinar op dinsdag 1 oktober om 16:00 uur. Dit webinar staat in het teken van de Wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten (Wtta) en actualiteiten over de inzet van zzp’ers. Een belangrijk onderwerp voor in- en uitleners.

Minister van Gennip heeft de ruimte gekregen om haar voorstellen omtrent de inhuur van flexkrachten en zzp’ers door te ontwikkelen. Of het allemaal gaat lukken voor 1 januari 2025 is nog te bezien. Echter maakt het wel noodzakelijk dat je als ondernemer je goed dient voor te bereiden op wat er gaat komen.

Het zijn immers vergaande wetswijzigingen en raken alle partijen. De planning is dat de Wtta per 1 januari 2025 in werking zal treden en waarmee per 1 januari 2026 een toelatingsplicht respectievelijk inleenverbod gaat gelden. Tijdens het webinar zal een gedetailleerd overzicht worden gegeven van deze stand van zaken met betrekking tot de implementatie van deze wet en de gevolgen ervan voor jouw organisatie. Tot slot zal ook aandacht worden besteed aan wat actualiteiten rondom de inzet van zzp’ers. Per 1 januari 2025 bestaat het handhavingsmoratorium niet meer. Wat staat je dan te wachten?

Programma 1 oktober 2024

16.00 uur – 16.05 uur: introductie

16.00 uur – 17.00 uur: Impact van de Wtta

Impact op in- en uitleners van flexkrachten

Welke verplichtingen krijgen inleners en uitleners van flexkrachten? Wat houdt de toelatingsplicht in? Welke gevolgen heeft de administratieplicht voor in- en uitleners? Waar moet je allemaal op letten als straks de toelatingsplicht gaat gelden?

Toelatingsprocedure

Er worden handvatten gegeven voor de beoogde toelatingsprocedure voor het ter beschikking stellen van arbeidskrachten. Welke stappen dien je te doorlopen en waar kun je als in- en uitlener nu alvast rekening mee houden, bijvoorbeeld bij het sluiten van contracten?

16.40 uur – 16.55 uur: Actualiteiten

Verwachtingen

Welke wetswijzigingen kun je op de korte termijn verwachten? Wat moet je doen als je werkt met zzp’ers? Per 1 januari 2025 wordt het handhavingsmoratorium opgeheven.

16.55 uur – 17.00 uur: afsluiting

 Interactie

Tijdens het webinar heb je de mogelijkheid om vragen te stellen en mee te praten.
Dit maakt het een interactieve sessie waarin je direct antwoord kunt krijgen op specifieke vragen.

Doelgroep

Directies, HR business partners / managers, intercedenten, bedrijfsjuristen, zowel inleners als uitleners van flexkrachten.

Kosten

Voor € 139,- ex btw kun je deelnemen aan het webinar. Na afloop van het webinar ontvang je een extraatje:

  • de nieuwste editie van Claire Magazine. Ons tijdschrift voor en over flexwerk en arbeidsrecht. Altijd ‘bijdehand’ en gemakkelijk te lezen op je mobiel als je op het strand of aan het zwembad ligt.

Aanmelden

  • Op deze pagina kun jij je t/m 26 september a.s. aanmelden voor dit online evenement.
  • Geef bij je bestelling aan wie deelneemt aan het webinar (voornaam, achternaam en e-mailadres) indien dat afwijkt van de gegevens van je bestelling.
  • Nadat je betaald hebt sturen wij je een bevestiging van je aankoop.
  • Een dag voor het webinar ontvang je van de Academie voor de Rechtspraktijk een link voor live deelname aan het webinar.
  • Wanneer jij je aanmeldt voor het webinar geef je daarmee toestemming dat wij jouw gegevens delen met de organisatoren van het webinar, te weten de Academie voor de Rechtspraktijk en VRF Advocaten.
  • Als je het webinar op een later moment wilt terugkijken, dan is dat mogelijk via een terugkijklink die je na afloop van het webinar ontvangt.

 Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Hendarin Mouselli via hendarin@vrfadvocaten.nl of telefonisch op  +31(0)13-820 09 52

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details