Brief i.v.m. inspanningsverplichting

Brief i.v.m. inspanningsverplichting

De corona-crisis heeft nog steeds veel impact op de economie en dus ook op werkgevers en werknemers. De overheid heeft daarom de NOW-regelingen in het leven geroepen. De laatste NOW-regeling staat voor Derde Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid, hierna ‘NOW 3.0’. Om in aanmerking te komen voor de NOW 3.0 dien je als werkgever aan een aantal voorwaarden te voldoen, waaronder aan de inspanningsverplichting. Wat houden de NOW 3.0 en de inspanningsverplichting in? Hieronder lees je alles wat je dient te weten over het versturen van de brief inspanningsverplichting.

Wat houdt de NOW 3.0 in?

De NOW 3.0 is opgezet voor werkgevers die als gevolg van de corona crisis structureel minder omzet hebben (ten minste 20%). Ter ondersteuning kunnen zij bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in loonkosten. Hoe hoger het omzetverlies is, hoe hoger de tegemoetkoming. Met behulp van de NOW 3.0 kunnen werkgevers werknemers met zowel een vast als flexibel contract doorbetalen. De NOW 3.0 is geldig van 1 oktober 2020 tot 1 juli 2021 en bestaat uit drie tijdvakken (ook wel tranches genoemd).

Wat houdt de inspanningsverplichting in?

Om als werkgever in aanmerking te komen voor de NOW 3.0 moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Indien er gebruik gemaakt wordt van de NOW 3.0  zijn werkgevers onder meer verplicht om werknemers die hun baan dreigen te verliezen, te stimuleren om een ontwikkeladvies traject, bij- of omscholing te volgen en begeleiding van werk-naar-werk aan te bieden. Je helpt hiermee de werknemers om zich te oriënteren bij het vinden van een mogelijk nieuwe loopbaan en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het doel hiervan is werkloosheid tegen te gaan en dus zoveel mogelijk inkomens en banen te behouden.

Waarom een brief i.v.m. de inspanningsverplichting versturen naar de werknemer?

Het is belangrijk om als werkgever een brief aan de werknemer te versturen, zodat je schriftelijk kan aantonen dat je aan de inspanningsverplichting voldoet. De brief kan eventueel ook digitaal worden verzonden. Zorg er dan wel voor dat je een lees- en ontvangstbevestiging hebt. Verstuur je de brief per post, doe dat dan per aangetekende post, zodat je kunt aantonen dat je de brief hebt verzonden. Met deze brief heb je zwart op wit staan dat je de medewerker hebt geïnformeerd over ontwikkeladvies, bij-of omscholing en werk-naar-werk-begeleiding. Uiteraard is het niet zo dat je er dan bent. Je dient als werkgever daar vanzelfsprekend ook feitelijk uitvoering aan te geven. Met de brief inspanningsverplichting heb je in ieder geval een schriftelijk bewijsstuk waaruit blijkt dat je de werknemer op diverse mogelijkheden hebt gewezen.

Wat biedt Claire Contract Check jou?

Claire Contract Check biedt de mogelijkheid om een voorbeeldbrief te downloaden die je als werkgever naar je werknemer kunt versturen, zodat je kunt aantonen dat je als werkgever voldoet aan de inspanningsverplichting. In de voorbeeldbrief wordt de werknemer in begrijpelijke taal geïnformeerd welke (om)scholingsmogelijkheden, werk-naar-werk begeleiding en ontwikkeladvies er mogelijk zijn. De voorbeeldbrief bestaat uit drie pagina’s en is legal proof.

Claire Contract Check biedt templates aan voor verschillende disciplines; denk hierbij aan payrollers, uitzenden, recruitment en detacheerders. Neem dus gerust een kijkje bij onze andere voorbeeldbrieven. Heb je nog vragen met betrekking tot het voldoen aan de inspanningsverplichting? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar!


Koop je vaker modellen bij Claire? Neem dan het Claire abonnement voor slechts €49 per maand - excl. BTW. Dit geeft je maandelijks de vrijheid om twee modellen naar keuze te downloaden. Je abonnementsprijs verdien je zo snel terug. Interesse? Klik hier voor meer informatie.

Koop je vaker modellen bij Claire? Neem dan het Claire abonnement voor slechts €49 per maand - excl. BTW. Dit geeft je maandelijks de vrijheid om twee modellen naar keuze te downloaden. Je abonnementsprijs verdien je zo snel terug. Interesse? Klik hier voor meer informatie.

Brief aan werknemer i.v.m. inspanningsverplichting uit NOW 3.0
75,00 excl. btw


Aanraders

Brief t.b.v. werknemer over aanvraag NOW 3.0 subsidie
75,00 excl. btw


Brief aan werknemer i.v.m. aanvraag/evt. toekenning NOW & aanvraag werkmaatschappijregeling
75,00 excl. btw